Kedves olvasó ezennel szeretném bemutatni a virárgkollekciómat. Sok virágom sajnos nincs de majd idővel gyarapodik (remélem).

Tehát akkor el is kezdeném:)

2012. március 31., szombat

Vízipálma (Cyperus alternifolius)

Előfordulása : Őshazája Madagaszkár szigete.

Vízigény : Mocsári növény, ezért a gyökereit állandóan nedvesen kell tartani. A talajt ne hagyjuk kiszáradni. Több cm víz is nyugodtan állhat a talaján.

Napfény, hőmérséklet :Félárnyékos helyen is szépen fejlődik, ne tegyük ki a növényt közvetlen napsütésnek. Ideális hőmérséklet számára a 15-25 °C.


Talaj : Tápanyagban gazdag, humuszos talajt kedveli
amelynek a pH-ja semleges.



Gondozás : Gyakran permetezzük a leveleket.A nyár folyamán kéthetente tápoldatozzuk.
Teleltetés : A téli hőmérséklet minimum 10 °C lehet.

Kártevők : Levéltetvek és a pajzstetvek.

2012. március 24., szombat

Tarka sárkányfa (Dracaena marginata)


Előfordulása : Kelet-Afrika és Ázsia trópusi területein jellemző.

Vízigény : A talajt tartsuk nyirkosan, de kerüljük a túlzott öntözést is. Várjunk az öntözéssel, míg a talaj felső rétege teljesen kiszárad és akkor alaposan öntözzük meg.

Napfény, hőmérséklet :A tűző nyári napsugaraktól védjük, de jól megvilágított helyre tegyük. Ideális hőmérséklet számára a 22-26 °C.

Talaj : Jó vízelvezető virágföldet használjunk és szükség szerint adjunk a talajhoz sódert a vízelvezetés javítása érdekében.


Gondozás : Kedveli a párás levegőt ezért a leveleket rendszeresen permetezzük, de ügyeljünk rá, hogy ne érje oket fény, amíg meg nem száradtak. A növekedési idoszakban tápláljuk növényünket hetente levéldísznövényekhez való tápoldattal.

Teleltetés : A téli hőmérséklet minimum 16-18 °C legyen.

Kártevok : Érzékeny a takácsatkára és az üvegházi molytetűre.